Возрастные особенности некоторых проявлений метаболического синдрома, обусловленных однократным облучением в различных дозах - Горбань, Е.Н.; Топольникова, Н.В.; Подьяченко, Е.В.; Утко, Н.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Одноразове рентгенівське опромінення в дозах 3 або 5 Гр призводило до більш виражених порушень системи ПОЛ в тканині печінки, підвищення рівня HbA1c в крові та зниження рівня стабільних метаболітів NO в крові і тканині аорти дорослих щурів у порівнянні зі старими. В деяких випадках доза 3 Гр спричиняла більш негативний вплив на організм у порівнянні з дозою 5 Гр.