Патофизиологические аспекты клеточной кардиомиопластики при экспериментальном инфаркте миокарда - Гринь, В.К.; Михайличенко, В.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У досвіді на 40 щурах проведене вивчення морфологічної картини серця і його фізіологічні дані після трансплантації МСК, на фоні гострого інфаркту міокарда. Морфологічні дані відповідають функціональним методам дослідження, що дозволяє затверджувати, що трансплантація МСК підвищує витривалість серця до фізичного навантаження. Значно збільшується фракція викиду й фракція вкорочення лівого шлуночка по даним УЗД. За допомогою морфологічних та імуногістохімічних досліджень доказано неоваскулогенез у зоні інфаркту за участю ангіоділятирущих речовин.