Применение суперкомпьютеров СКИТ для разработки и выполнения параллельных геофизических программ - Тульчинский, В.Г.; Тульчинский, П.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Описано досвід розробки паралельних програм для сейсморозвідки. Сейсмічні дані зазвичай дуже великі і їх легко декомпозувати. Ці властивості призводять до аналогічних технологій розпаралелювання для таких різних завдань, як потрасна обробка, міграції й кінцево-різницеве моделювання. Розробка проекту розпаралелювання описана в термінах мови шаблонів паралельного програмування й методу аналізу ієрархій Т. Сааті. Досліджено питання ефективності паралельної обробки даних.