Наилучшая чебышевская аппроксимация функций одной и многих переменных - Каленчук-Порханова, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто проблему найкращої чебишовської апроксимації. Наведено обґрунтування переваг алгоритмів апроксимації, пов’язаних з їх оптимізацією за точністю та швидкодією.