Исследование свойств документов MSC с помощью преобразования их в сети Петри - Крывый, С.Л.; Чугаенко, А.В.; Матвеева, Л.Е. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто остаточний варіант алгоритму трансляції документів з мови MSC-2000 у мережі Петрі, що подійно еквівалентні до них. Вхідний документ може використовувати довільні елементи мови MSC-2000, але значення елементів у мовах не використовується, також послідовна композиція діаграм інтерпретується як строга. Наведений алгоритм реалізовано як повнофункціональний прототип, що може використовуватися для верифікації програмних систем.