Фертильность пациенток с миомой матки, перенесших эмболизацию маточных артерий - Бреусенко, В.Г.; Шалина, Р.И.; Краснова, И.А.; Аксенова, В.Б.; Арютин, Д.Г.; Краснова, А.С.; Калмыкова, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
За даними, отриманими від 150 пацієнток репродуктивного віку, емболізація маткових артерій (ЕМА) виявилася ефективною процедурою для зменшення міоми матки в розмірах і нормалізації менструальної функції. ЕМА не показала негативного впливу на функцію яєчників, настання вагітності та пологів.