Морфо-функциональные особенности местной воспалительной реакции на фоне острой хромовой интоксикации - Жексенова, А.Н.; Омарова, К.П.; Сундетов, Ж.С.; Кошмаганбетова, Г.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено експериментальне дослідження по вивченню динаміки асептичного запалення на тлі гострої хромової інтоксикації шестивалентним хромом в дозі LD50. Відмічені істотні відмінності процессу формування лейкоцитарного валу навколо некротичної ділянки, скупчення тучних клітин і їх дегрануляція і формування грануляційної тканини із слабо вираженою запальною реакцією з подальшим втягнутим рубцем.