Роль иммунных механизмов в формировании аутоиммунной овариальной недостаточности при кистах яичников - Кузьмина, И.Ю.; Кузьмина, О.А.; Федорченко, В.А.; Демина, Л.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено дослідження імунологічного статусу у пацієнток з кистами яєчників і аутоімунною оваріальною недостатністю при хронічних запальних захворюваннях органів малого таза (ХЗЗОТ). Отримані дані можуть бути використані для оцінки ступеня ушкодження яєчників при ХЗЗОТ і визначення ефективності лікувальних заходів.