Свинец вбиосредах у женщин с гиперплазией эндометрия в репродуктивном возрасте - Соловьёва, Е.А.; Чурилов, А.В.; Козлов, К.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Спектрометричнo вивчено зміст і розподіл свинцю у біосередовищах у жінок з гіперплазією ендометрія у репродуктивному віці з 37 до 46 років. Встановлено, що у плазмі крові, цервіко-вагінальному секреті і рідині мено-метрорагії спостерігається зростання концентрації свинцю протягом досліджуваного періоду репродукції. Найбільш виражене зростання концентрації металу було виявлено в рідині мено-метрорагії у жінок з атиповою формою гіперплазії ендометрія.