Анализ корреляции между аномалией морфологии и наличием хромосомных нарушений в ядрах сперматозоидов у мужчин с астено-, олиго- и тератозооспермией - Феськов, А.М.; Жилкова, Е.С.; Феськова, И.А.; Сомова, Е.В.; Зозулина, А.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Досліджено зв’язок між морфологічною структурою сперматозоїдів та їхнім процесом дозрівання. У пацієнтів з олігозооспермією майже в 2 рази частіше (р<0,05) виявляються анеуплоїдії в ядрах сперматозоїдів. Встановлено зв’язок між наявністю хромосомних аномалій у спермі та процесом визрівання сперматозоїдів. Морфологічний аналіз сперматозоїдів не дає інформації про наявність генетичних порушень у ядрах сперматозоїдів.