Характеристика микробного пейзажа влагалища у девочек препубертатного возраста в норме и при вагинальном дисбиозе - Чайка, А.В.; Рутинская, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті проаналізовано особливості мікробного пейзажу піхви у дівчаток препубертатного віку в нормі та при наявності вагінального дисбіозу на сучасному етапі. Дослідження вагінального мікробіоценозу виконувалося за допомогою методу комплексної кількісної полімеразної ланцюгової реакції у режимі реального часу із застосуванням тест-систем «Фемофлор».