Узловой аденомиоз и синехии в полости матки, имитирующие неполную внутриматочную перегородку. Тактика диагностики и лечения - Ключаров, И.В.; Кливленд, Г.О.; Юсупов, К. Ф.; Хасанов, А.А.; Гайнеева, З.А.; Устинова, Е.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Представляємо цікавий клінічний випадок поєднання узлового аденоміозу та внутрішньоматкових синехій, що імітують неповну внутрішньоматкову перегородку. На першому етапі діагностики та лікування при проведенні офісної гістероскопії була виявлена друга клінічна проблема – вузловий підслизовий аденоміоз. У цьому випадку наявність цукрового діабету ускладнила розробку плану щодо проведення органозберігаючої операції.