Восстановление регенерации миелоидной ткани старых лабораторных животных после лучевого повреждения на фоне трансплантации стволовых клеток - Ястребов, А.П.; Гребнев, Д.Ю.; Маклакова, И.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У дослідженні вивчався вплив поєднаною трансплантації мультипотентних мезенхімальних стромальних (ММСК) і гемопоетичних стовбурових клітин (ГСК) на регенерацію мієлоїдної тканини старих лабораторних тварин після впливу іонізуючого випромінювання. Отримано, що у старих лабораторних тварин у фізіологічних умовах і в умовах впливу іонізуючого випромінювання поєднана трансплантація ММСК і ДСК надає цитопротективное дію на мієлоїдну тканина за рахунок зменшення цитогенетически змінених клітин, призводить до активації еритропоезу і гранулоцитопоэза.