Анализ восстановления регенерации эпителия тощей кишки старых и зрелых лабораторных животных после воздействия ионизирующего излучения на фоне введения стволовых клеток - Ястребов, А.П.; Гребнев, Д.Ю.; Маклакова, И.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У цьому дослідженні вивчався вплив поєднаною трансплантації гемопоетичних стовбурових і мультипотентних мезенхімальних стромальних на регенерацію клітин епітелію тонкої кишки зрілих і старих лабораторних тварин у фізіологічних умовах і в умовах впливу іонізуючого випромінювання. Отримано, що поєднана трансплантація ММСК і ДСК викликає збільшення кількості криптального епітелію у зрілих лабораторних тварин за рахунок підвищення проліферативної активності эпителиоцитов крипт і інгібування апоптозу, тоді як у старих лабораторних тварин - за рахунок зниження запрограмованої клітинної загибелі эпителиоцитов.