Влияние искусственной атмосферы, моделированной гелием и аргоном, на развитие и стрессоустойчивость Drosophila Melanogaster - Толстун, Д.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Вивчено вплив гелію, аргону та азоту на динаміку розвитку і виживання личинок і лялечок, а також на стресостійкість імаго дрозофіл. Показано, що оптимальні концентрації гелію призводять до стимуляції росту та зниження смертності при розвитку. У імаго спостерігається зниження рівня газообміну і спонтанної рухової активності, а також підвищення життєздатності після теплового шоку і УФ опромінення. Аргон не призводить до підвищення рівня газообміну, проте також підвищує життєздатність імаго після теплового шоку і УФ опромінення.