Апоптическая децеллюляризация, как способ предотвращения деструктивных изменений в биологических протезах сердечных клапанов - Петрова, М.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено дослідження з отримання девіталізованого сполучнотканинного матриксу клапанів серця за допомогою запуску апоптозу. У якості девіталізуючого використовувався 10мМ розчин ЕДТА. Ініціацію апоптозу можна вважати вдалою, але кількість апоптичних клітин не однакове для різних структур ксенографту.