Нарушения в системе оксида азота кардиомиоцитов у крыс со спонтанной гипертензией на фоне экспериментальной гипергликемии и атеросклероза - Колесник, М.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В статті представлені результати дослідження системи оксиду азоту в цитозолі та мітохондріях кардіоміоцитів щурів із спонтанною гіпертензією та експериментальним цукровим діабетом та атеросклерозом. Встановлено дефіцит стабільних продуктів оксиду азоту, зниження активності конституціональної NO-синтази у гіпертензивних щурів, найбільше в групі з атеросклерозом. Виявлено високий рівень маркерів нітрозуючого стресу та підвищену експресію індуцибельної NO-cинтази в мітохондріях кардіоміоцитів гіпертензивних щурів порівняно із нормотензивними тваринами.