К вопросу о стабильности поведенческих реакций крыс линии Крушинского-Молодкиной в тесте открытого поля - Кривопалов, С.А.; Юшков, Б.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Генетичні особливості щурів лінії Крушинського-Молодкіної (КМ) визначають не тільки їх схильність до епілептиформні напади, але і проявляються у всіх сферах поведінки цих щурів в тесті «відкрите поле», змінюючи вихідний рівень активності, і привносячи елемент нестабільності в поведінкові реакції. Так, локомоторна активність КМ відрізняється від такої у Вістар лише в першу добу експерименту. У сфері дослідницької активності до п’ятнадцятого дня експерименту, відбувається перенесення акценту з одного поведінкового акту на інший. А в емоційній сфері спостерігається поступове збільшення частки «зміщеної активності» в загальній структурі поведінки.