Молекулярные механизмы нейродегенерации в патогенезе первичной глаукомы, ретино-нейропротекция при воздействии на них мелатонина - Михейцева, И.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
На моделях глаукоми у кролів та щурів показана участь механізмів нейродегенерації – оксидативного стресу та ексайтотоксичності – в патогенезі захворювання. Мелатонін, який тривало вводили при моделюванні глаукоми, вчинив протекторний вплив щодо структури нервового аппарату ока експериментальних тварин, понизив прояви оксидативного стресу та ексайтотоксичності.