Світовий волонтерський рух: стан і статус - Крапівіна, Г. О. (Вісник економічної науки України, 2012)
За кількістю дорослого населення, що епізодично або регулярно приймає участь в волонтерстві, порівнюється низка країн та стверджуються, що волонтерський рух в світі є поширеним, що підтверджується його значною часткою в ВВП. Але юридично статус волонтера в різних країнах відрізняється, що породжує значну кількість проблем в національних волонтерських рухах: відсутність гарантій захисту волонтерів; ототожнення їх з найнятими робітниками та ін.