Досвід Чехії у становленні інституційного механізму національної інноваційної системи - Науменко, С.В.; Науменко, Н.С. (Вісник економічної науки України, 2012)
У статті проаналізовано заходи уряду Чеської республіки з формування умов для розвитку національної високотехнологічної сфери. Виявленні загальні та специфічні підходи, встановлено принципові відмінності. Наведено рекомендації для оптимізації участі держави у розвитку продуктивних високотехнологічних виробництв в період економічних зрушень та кризових явищ у національній економіці.