Локальные и системные изменения показателей неспецифических протеиназ и их ингибиторов при экспериментальном перитоните - Ермола, Ю.А.; Фомочкина, И.И.; Кубышкин, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті проведений порівняльний аналіз змін показників системи протеоліза при моделюванні експериментального перитоніту в перитонеальному вмісті, сироватці крові і бронхоальвеолярному змиванні. Встановлено, що дисбаланс неспецифічних протєїназ і їх інгібіторів, що розвивається, залежить від дози і концентрації флогогена, що вводиться, і може бути одним з чинників генералізаціі запального процеса в черевній порожнині і сприяти розвитку органопатології.