Преимущественные копинг - стратегии при психических и поведенческих расстройствах в результате употребления психоактивных веществ - Брюханов, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Профілактика вживання психоактивних речовин є актуальною проблемою наркології. У цієї роботі розглядаються фактори формування залежності від психоактивних речовин з точці зору трансакціональної когнітивної теорії стресу. Результати дослідження підтверджувалися психологічними методиками.