Просторова організація суспільства як детермінант формування якісно-кількісних характеристик трудового потенціалу - Чорний, Р.С. (Вісник економічної науки України, 2012)
Аналізується еволюція просторової організації суспільства та простежується її детермінуючий вплив на особливості формування трудового потенціалу. Обґрунтовується, що розуміння цивілізаційних характеристик процесу становлення просторової організації суспільства у взаємозв’язку із процесами розвитку економіки є важливим етапом з’ясування причинно-наслідкових характеристик просторових форм концентрації трудового потенціалу у сучасних умовах.