NO-залежні механізми дії ритмічних холодових впливів на функціональну архітектоніку мікрогемоциркуляторного русла головного мозку щурів - Луценко, Д.Г.; Марченко, В.С.; Бабійчук, В.Г. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2010)
Ритмічні холодові впливи викликають підвищення концентрації нітрит-іонів у сироватці крові і корі головного мозку щурів, що призводить до перерозподілу крові в мікроциркуляторному руслі мозку. Внаслідок особливостей мікрогемоциркуляції у головному мозку кількісно ці зміни можна оцінити методами фрактального аналізу.