Остеогенез в бедренных костях при моделированной бронхиальной астме на фоне лечения препаратами базисной терапии - Морозова, Е.Н.; Каладзе, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Мета нашого дослідження полягала у вивченні остеогенезу в стегнових кістках при лікуванні бронхіальної астми препаратами базисної терапії. При БА спостерігаються комплексні зміни кісток, які зачіпають процеси остеогенезу і супроводжуються порушеннями росту, диференціювання і будови кісткової тканини. Ефективність застосування препаратів базисної терапії БА різниться: введення кромітала більшою мірою нормалізує як процеси остеогенезу, так і хондрогенез в кістках, ніж комплексне застосування кромітала і фліксотиду.