Современные возможности визуализации причин клинических проявлений остеохондроза шейного отдела позвоночника - Крадинов, А.И.; Черноротов, В.А.; Черноротова, Е.В.; Крадинова, Е.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Обстежено 180 хворих з дегенеративно-дистрофічним ураженням шийного відділу хребта, яким проведено ультразвукове дуплексне сканування, 55 з них спіральна комп’ютерна томографія, 35 -магнітно-резонансна томографія. Вживані методи дослідження дозволили виявити і детально вивчити дегенеративно-дистрофічні зміни в кісткових і мягкотканных структурах шийного відділу хребта, судинах вертебробазилярного басейну. Це дозволил о пояснити причини клінічних проявів остеохондрозу шийного відділу хребта і проводити патогенетичну терапію.