Економічна безпека України: стан і дослідження питання (погляд скрізь 20-річчя незалежності) - Мірошниченко, О. (Вісник економічної науки України, 2012)
У статті розглядається питання забезпечення основних складових економічної безпеки за час незалежності України, доводиться, що внаслідок впливу внутрішньополітичних аспектів переважна більшість проблем, які несуть загрозу економічній безпеці, залишається невирішеною.