Єдність національного і глобального у філософії освіти Г.Г. Ващенка - Довбня, В. (Сiверянський лiтопис, 2008)
У статті досліджується проблема співвідношення національного і глобального у творчому доробку Г. Ващенка. Автор висловлює думку про те, що філософсько-освітня концепція Г. Ващенка являє собою оптимальний баланс національно-духовного і глобально-раціонального.