Теоретико-экспериментальный метод векторной оптимизации нейросетевых классификаторов - Воронин, А.Н.; Зиатдинов, Ю.К.; Антонюк, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто постановку задачі і процедуру векторної оптимізації архітектури нейромережевого класифікатора. Як цільову функцію запропоновано скалярну згортку критеріїв за нелінійною схемою компромісів. Використано пошукові методи оптимізації з дискретними аргументами. Наведено приклад — нейромережевий класифікатор текстів.