Денежная масса и норма процента в равновесии экономики - Дунаев, Б.Б. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Зміна впродовж року суми наявних грошей та депозитів на вимогу приведе до пропорційної зміни грошового дефлятора, яка забезпечить постiйною реальну кількість грошей, і не вплине на швидкість їх обiгу. Швидкість обiгу грошей дорівнює відношенню реального сукупного попиту на блага до реальної кількості грошей. Норма відсотка пропорційна квадрату швидкості обiгу грошей, не впливає на кількість грошей в обігу впродовж року і на рівень цін і не може регулювати рівновагу економіки.