Оптимизация тайлинга при численном решении многомерного уравнения теплопроводности на кольце процессоров - Соболевский, П.И.; Баханович, С.В.; Горбач, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Досліджено задачу оптимізації тайлінга при розв’язанні першої краєвої задачі для багатомірного рівняння теплопровідності на обчислювальних системах з розподіленою пам’яттю. Наведено оцінки об’єма комунікацій і обчислень. Задачу оптимізації тайлінга зведено до задачі мінімізації функції, що явно виражає залежність часу реалізації алгоритму від розмірів тайла і параметрів цільового суперкомп’ютера.