Рекурсия и параллельные алгоритмы в задачах геометрического моделирования - Терещенко, В.Н.; Анисимов, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто ефективний підхід до побудови точних комп’ютерних моделей явищ і процесів. На основі стратегії «поділяй та владарюй» розроблено узагальнений паралельно-рекурсивний алгоритм одночасного розв’язання всієї сукупності взаємозв’язаних задач, які використовують спільно єдину структуру даних (зважену зчеплену чергу) на етапі злиття. При цьому етап розбиття спільний і виконується один раз для всіх задач. Це забезпечує ефективні і зручні засоби для побудови і дослідження складних обчислювальних моделей.