Идентификация параметров квазистационарных задач термоупругости - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Побудовано явні вирази градієнтів функціоналів-нев’язок для реалізації градієнтних методів ідентифікації параметрів задач термопружності. Градієнти явно виражаються через розв’язки задач стану та відповідних спряжених задач.