Оптимальные квадратурные вычисления интегралов от быстроосциллирующих функций в случае сильной осцилляции в интерполяционном классе Липшица - Задирака, В.К.; Мельникова, С.С.; Луц, Л.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Побудовано оптимальну за точністю квадратурну формулу обчислення перетворення Фур’є фінітних функцій з інтерполяційного класу Ліпшиця. Розглянуто випадок сильної осциляції підінтегральної функції. Обгрунтування оптимальності базується на використанні методу граничних функцій, а саме побудові чебишовського центру та чебишовського радіусу в області невизначеності розв’язку задачі.