Дифференциально-операторные включения и мультивариационные неравенства с отображениями псевдомонотонного типа - Касьянов, П.О. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто диференціально-операторні включення та мультиваріаційні нерівності в банахових просторах з квазімонотонними відображеннями. Досліджено функціонально-топологічні властивості розв’язуючого оператора. Обґрунтовано метод Фаедо–Гальоркіна для некоерцитивних відображень, а також метод Дубінського та метод скінчених різниць для диференціально-операторних включень в банахових просторах з псевдомонотонними відображеннями. Отримано важливі апріорні оцінки.