Динамика показателей свободно-радикального окисления ротовой жидкости под воздействием кобальто-хромовых и никель-хромовых сплавов ортопедичских конструкций - Овчаренко, Е.Н.; Ирза, О.Л.; Никольская, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Стаття присвячена проблемі биосовместимости кобальто-хромових і нікель-хромових сплавів металів ортопедичних конструкцій. Показано, що під впливом іонів металів, диссоциирующих у ротову рідину зі сплавів металоконструкцій, відбувається активація вільно-радикальних процесів у ротовій порожнині. При цьому найбільш виражені зміни відбуваються під впливом нікель-хромових сплавів ортопедичних конструкцій.