Решение проблемы инвариантности вероятностных характеристик заведомо совместных систем случайных нелинейных уравнений над конечным коммутативным кольцом с единицей - Левитская, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто один клас заздалегідь сумісних систем випадкових нелінійних рівнянь над довільним скінченним комутативним кільцем з одиницею. Досліджуються питання про межу області інваріантності і відповідно граничних факторіальних моментів числа ненульових розв’язків, відмінних від фіксованого розв’язку даної системи, та граничного розподілу числа таких розв’язків, а також вивчається їх геометрична структура, коли число невідомих в системі прямує до нескінченності.