Some light-traffic and heavy-traffic results for the GI/G/n/0 queue using the GM Heuristic - Atkinson, J.B.; Kovalenko, I.N. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Проаналізовано ймовірность втрати вимоги в багатоканальній системі обслуговування з відмовами GI/G/n/0 як у випадку малого навантаження, так і великого. Аналіз оснований на евристиці GM , для якої випадок помірного навантаження детально вивчено раніше. Знайдено достатні умови для асимптотичної точності евристики GM у випадку малого навантаження. Ця евристика має вказану властивість також у випадку великого навантаження, якщо число каналів n прямує до нескінченності.