Результаты изучения микробной загрязненности воздуха компьютерных клубов города Симферополя - Шибанов, С.Э.; Козуля, С.В.; Иванов, М.С.; Зинабединова, А.К.; Сухорукова, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В комп’ютерних клубах, розташованих в цокольних поверхах будівель і обладнаних спліт- системамі, параметри мікроклімату не відповідають гігієнічним нормативам, що сприяє збереженню і розмноженню мікрофлори. Проблему, що склалася, можливо вирішити заміною спліт-систем на інші типі систем кондиціонування, що мають повітрообмін із зовнішнім середовищем або відмовою видачі дозволу на роботу тим клубам, де дотримання санітарних норм свідомо неможливе.