Сравнительная клинико-лабораторная характеристика особенностей гриппа H1N1 (Калифорния) и внебольничной очаговой пневмонии - Шмойлов, Д.К.; Каримов, И.З.; Одинец, Т.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті надані відомості про деякі особливості перебігу та статистичні дані частоти зустрічаємості різних клінічних симптомів при грипі H1N1 (Каліфорнія) і пневмонії. Проведено аналіз наявних даних з метою виявлення відмінностей клінічної картини при грипі середнього ступеня тяжкості і пневмонії на догоспітальному етапі. Обгрунтовано раціональність застосування додаткового експрес- обстеження з метою диференціації патологій.