Предикатные преобразователи в контексте символьного моделирования транзиционных систем - Годлевский, А.Б. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
При моделюванні атрибутних транзиційних систем класи їх станів описуються за допомогою формул логіки в заданій сигнатурі функціональних та предикатних символів. Побудовано процедуру перетворення таких формул під дією операторів присвоювання та доведено, що трансформовані формули відповідають найсильнішим післяумовам. Особливістю роботи є можливість використання атрибутів функціонального типу в описах транзиційних систем, зокрема імен масивів.