Расширение языка Scala средствами параллелизма и распределенности с помощью координационной системы Linda - Глибовец, Н.Н.; Гороховский, С.С.; Стукало, М.С. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Описано реалізовану бібліотеку, спрямовану на імплементацію Linda для мови Scala (мовної підтримки компонентного програмного забезпечення). Бібліотека використовує клієнт-серверну архітектуру, базу даних для подання простору кортежів. У ній імплементовано механізм пошуку відповідностей, «примітивні» та додаткові операції. Бібліотеку можна використовувати для розробки розподілених паралельних застосувань.