Решение линейных ограничений над полем вещественных и рациональных чисел - Герман, В.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Запропоновано набір практичних методів розв’язання лінійних обмежень над дійсними та раціональними числами в формулах з кванторами. Розглянуто спектр другорядних проблем, що виникають під час вирішення основної проблеми, та альтернативи їх вирішення в розрізі автоматичної верифікації моделей програм.