Сутність платоспроможності промислового підприємства - Іванов, В.К. (Вісник економічної науки України, 2009)
Обґрунтовано основні змістовні складові поняття «платоспроможність підприємства» (необхідні та достатні умови платоспроможності, необхідність здійснення розрахунків, наявність зобов’язань та строк здійснення розрахунків), з урахуванням яких запропоновано виділяти і окремо аналізувати короткострокову та довгострокову платоспроможність. Виділено класифікаційні ознаки платоспроможності за видами господарської діяльності, строком виконання зобов’язань, спроможністю здійснення платежів, в залежності від операційного процесу і по відношенню до суб’єктів інвестиційного процесу.