Про модифікації економічного закону зміни продуктивності праці - Малаховський, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2009)
Статтю присвячено дослідженню сутності сучасних модифікацій об’єктивного економічного закону динаміки продуктивності праці, який сьогодні, зберігаючи у цілому свій зміст, збагачуються новими ознаками, більш повно розгортається у проявах. Мета її написання полягає у реалізації завдання сформулювати оновлену парадигму законів зміни продуктивності праці у форматі, що повинен враховувати ряд нових обставин. Для дослідження проблематики та тенденцій зміни продуктивності прийнято до уваги, що аналіз особливостей ринкової трансформації цього явища не заперечує прояву об’єктивних передумов дії економічних законів, одночасно з тим, що ці посилання вимагають переосмислення й доробки.