Валютні резерви: проблеми формування, розміщення та використання - Ковальчук, А.Т.; Матіос, А.В. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті аналізується міжнародний досвід формування, розміщення і використання національних золотовалютних резервів, доводиться хибність вітчизняної практики управління валютними резервами, визначаються шляхи ефективного використання накопичених золотовалютних резервів з метою послаблення негативних наслідків фінансової кризи для національної економіки.