Безпекові ініціативи Росії: зміст, оцінки та перспективи - Перевезенцев, О.Ю. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті розглянуто різні підходи до формування сучасного простору безпеки в Європі, проаналізовано концепцію Росії щодо створення єдиної архітектури європейської безпеки та її сприйняття у світі та Європі, показано вплив зазначених ініціатив на розвиток України як повноправного міжнародного суб’єкта, інтегрованого у загальноєвропейський простір безпеки.