Інституційне регулювання за умов кризи: реалії та імперативи - Новицький, В.Є. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті проаналізовано причини нинішньої світової фінансово-економічної кризи, а також її роль у трансформації системи цивілізаційних зв’язків і міжнародного поділу праці; показано, що Україна будує економічну модель, притаманну відсталим, а не успішним країнам; запропоновано систему антикризових заходів для виведення української економіки із стану колапсу.