Актуальні питання запровадження навчальних інновацій у вищу освіту - Захожай, В.Б.; Казак, О.О (Вісник економічної науки України, 2010)
Методологія прикладної статистики в сучасних умовах є важливим індикатором розвитку творчих здібностей майбутніх фахівців у галузі інформаційно-аналітичного забезпечення управління соціально-економічним розвитком. В зв’язку з цим доцільним є використання набутого досвіду окремими вищими навчальними закладами в галузі побудови системи інформаційно-аналітичного забезпечення управління як навчальної дисципліни та, відповідно, організації навчального процесу, підготовки дипломних робіт та дисертацій. Набутий досвід показує, що виконання цих умов є важливою передумовою підготовки конкурентоспроможних фахівців, здатних адаптуватися до ринкових умов господарювання.